Nederland - Servië-Montenegro

Ik zit precies tweeëndertig minuten voor aanvang van de wedstrijd op een houten stoel zonder kussen voor de televisie. Rechts van de stoel ligt een Veronica petje uit 1970, links een opgerolde poster van het Nederlands elftal dat de EK in Duitsland won. Vóór mij op een klein tafeltje staat een bierglas dat ik eens heb gekregen van de voorzitter van PSV. Ik draag een paar Zweedse muilen, witte sokken een blauwe trainingsbroek en een zwart T-shirt met de tekst Elvis forever. Om precies 12 minuten voor drie pak ik een stukje kaas uit de ijskast en leg dat naast het bierglas, dat inmiddels door mijn vrouw is gevuld met cola en rum. Ik doe de Zweedse muilen uit die ik met de hakken naar voren midden onder de stoel zet waar ik op zit en schuif mijn rechterbeen over mijn linker knie. Dertig seconden later wind ik mijn horloge op en leg het vóór mij op tafel.
Uit de linker zak van mijn trainingsbroek haal ik een papieren zakdoek en maak daar een bolletje van, dan sta ik op en loop naar het toilet. Om acht minuten voor drie ga ik weer op de stoel zitten en ik schuif nu mij linkerbeen over mijn rechterknie.
Om vijf voor drie pak ik een tandenstoker uit mijn rechterbroekzak en plaats die in mijn rechtermondhoek. Dan sluit ik mijn ogen en doe die pas weer open als het Wilhelmus klinkt Ik geniet!

Nederland - Ivoorkust
Ik zit precies tweeëndertig minuten voor aanvang van de wedstrijd op een houten stoel zonder kussen voor de televisie. Rechts van de stoel ligt een Veronica petje uit 1970, links een opgerolde poster van het Nederland elftal dat de EK in Duitsland won. Vóór mij op een klein tafeltje staat een bierglas dat ik eens heb gekregen van de voorzitter van PSV.
Ik draag een paar Zweedse muilen, witte sokken een blauwe trainingsbroek en een zwart T-shirt met de tekst Elvis forever.
Om precies 12 minuten voor zes pak ik een stukje kaas uit de ijskast en leg dat naast het bierglas dat inmiddels door mijn vrouw is gevuld met cola en rum.
Ik doe de Zweedse muilen uit die ik met de hakken naar voren midden onder de stoel waar ik op zit en schuif mijn rechterbeen over mijn linker knie.
Dertig seconden later wind ik mijn horloge op en leg het vóór mij op tafel. Uit de linkerzak van mijn trainingsbroek haal ik een papieren zakdoek en maak daar een bolletje van, dan sta ik op een loop naar het toilet. Om acht minuten voor zes ga ik weer op de stoel zitten en ik schuif nu mij linkerbeen over mijn rechterknie. Om vijf voor zes pak ik een tandenstoker uit mijn rechterbroekzak en plaats die in mijn rechtermondhoek. Dan sluit ik mijn ogen en doe die pas weer open als het Wilhelmus klinkt Ik geniet!

Nederland - Argentinië
Ik zit precies tweeëndertig minuten voor aanvang van de wedstrijd op een houten stoel zonder kussen voor de televisie. Rechts van de stoel ligt een Veronica petje uit 1970, links een opgerolde poster van het Nederland elftal dat de EK in Duitsland won. Voor mij op een klein tafeltje staat een bierglas dat ik eens heb gekregen van de voorzitter van PSV .
Ik draag een paar Zweedse muilen, witte sokken een blauwe trainingsbroek en een zwart T- shirt met de tekst Elvis forever.
Om precies 12 minuten voor negen pak ik een stukje kaas uit de ijskast en leg dat naast het bierglas, dat inmiddels door mijn vrouw is gevuld met cola en rum.
Ik doe de Zweedse muilen uit die ik met de hakken naar voren midden onder de stoel zet waar ik op zit en schuif mijn rechterbeen over mijn linker knie.
Dertig seconden later wind ik mijn horloge op en leg het vóór mij op tafel. Uit de linker zak van mijn trainingsbroek haal ik een papieren zakdoek en maak daar een bolletje van, dan sta ik op een loop naar het toilet. Om acht minuten voor negen ga ik weer op de stoel zitten en ik schuif nu mij linkerbeen over mijn rechterknie.
Om vijf voor negen pak ik een tandenstoker uit mijn rechterbroekzak en plaats die in mijn rechtermondhoek. Dan sluit ik mijn ogen en doe die pas weer open als het Wilhelmus klinkt

Ik geniet en ik ben blij dat ik niet bijgelovig ben

Rij en voetbal voorzichtig, denk aan mij

Will

<< terug