Millennium

De kerst is achter de rug en het millenniumfeest doen we ook maar in Nederland want ik ben er nu toch. Bovendien heb ik ooit met een paar vrienden afgesproken dat we het begin van het jaar tweeduizend op een bijzondere manier zouden vieren.
Hoe we het zouden doen wisten we toen nog niet, maar er waren drie mogelijkheden .
Twee dagen op een cruiseboot richting Noorwegen, een bustocht naar een kasteel in de Ardennen of met het vliegtuig naar het plaatsje Carrickfergus in Noord-Ierland waar een van de kornuiten is geboren en getogen .
Ik vond het drie keer niks want op zo'n boot ben je de hele nacht bezig iedereen gelukkig nieuwjaar te wensen, terwijl je misschien hele andere dingen aan je hoofd hebt, in een bus wordt altijd gezongen en de laatste keer dat ik de ouders van mijn vriend bezocht in Noord -Ierland, schonken ze steeds gin voor me in terwijl ik om een pilsje vroeg.
Na een slopende vergadering vorige week, waarbij uitsluitend champagne werd gedronken, hebben we besloten dat het millenniumfeest gewoon in Holland wordt gevierd en dat deze gebeurtenis door ons wordt behandeld als een normale oudejaarsavond, want het millennium gedoe in Nederland komt ons allen inmiddels de neusgaten uitkomt.
Omdat het zo gezellig was, hebben we meteen maar een reglement gemaakt voor ons feestje . Dat voorkomt een boel ellende.
Om te beginnen is het verboden het woord millennium tijdens deze avond te gebruiken in woord of geschrift.
Alle artikelen die te maken hebben met het millennium zijn verboden. Zoals:
Pittig millennium worstjes, verpakt in doorzichtig millennium feestpapier (Hema Fl.2,50 per stuk.)
Millennium onderbroek, grijs /wit, met de zilverkleurige opdruk 2000, wasecht. (Bijenkorf 27,50)
Millennium pianomuziek. CD met twintig nummers die van de millenniumviering een geslaagd feest maken. (Diverse platenzaken fl.29.90)
Het pakket 'Maak van uw millenniumavond een speciale avond ' met o.a.
millennium lingerie, millennium shampoo, millennium bodylotion, een millennium haarborstel en een handig millennium nagelschaartje.
(Blokker Fl.20,- bij aankoop van Fl.100,- Mag niet geruild worden.)
Millennium schoenen die u probleemloos de nieuwe eeuw binnen laten stappen. (Diverse filialen van Haren BV Fl.89,90 )

De millennium pen. Een staaltje van techniek waarmee u zich moeiteloos door de volgende eeuw kunt schrijven. (Het Amsterdams Vulpenhuys. Fl.350,- Op is op.)
Millennium gebak. (Bakker Spruit Amsterdam. Alleen op bestelling )
Millennium champagne. Speciaal gebotteld voor de viering van het feest der feesten. Bestellingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Max twee flessen per bestelling . (De erkende wijnhandel. FL.89.75 per fles van 3/4 liter incl. twee millennium glazen)
De Millenniumbril, voor een goede kijk op de toekomst. Verkrijgbaar in alle brillenzaken met het keurmerklabel. (Zilver montuur FL.139,90 Gouden montuur, uitverkocht) en de millennium zeem. Dankzij de ontwikkelingen in de ruimtevaart kunt u nu de nieuwe eeuw in met streeploze schone ramen voor slechts 14,75.
Gelukkig heb ik wel kunnen regelen dat we om twaalf uur op de avond der avonden bij elke slag van de klok, een druif naar binnen werken. Ik kreeg een geweldig applaus voor het 'originele idee ' en ik heb het maar zo gelaten en niet verteld dat we dat in Spanje altijd doen. Vorig jaar nog op het plein voor de kerk, boven in Althea...

Rij en Heimwee voorzichtig, denk aan mij

Will

<< terug