Gast


Beste Eduard,

Dank voor je mail. Ik kon helaas niet eerder reageren omdat ik deze week op verzoek van Peter R. de V. een paar keer verkleed als Jeep op de parkeerplaats van de golfclub heb gestaan vanwege een akkefietje waar ik helaas nog niets over kan zeggen omdat de beelden nog niet zijn ontwikkeld. Wel heel erg spannend.

Ik heb wat tips voor je, als je familie uit Nederland op bezoek hebt en het is zo'n takkenweer als de afgelopen weken. Na acht jaar Spanje hebben mijn vrouw en ik daar een beetje ervaring in gekregen.

Let op!
Laat je gasten vanaf zeven uur 's avonds nooit naar een journaal kijken. Vooral meisje de Leur van RTL 4 is een regelrechte ramp. Zij laat namelijk d.m.v. satelliet foto's zien welke verschrikkelijke wolkenvelden er over Spanje trekken en terwijl jij denkt mooi buitje, lekker voor de tuin gaan je gasten de kroeg in, verdrinken hun verdriet en komen 's nachts lawaaierig met een stuk in de kraag van de regenjas thuis.

Ontbijt ondanks regen en kou altijd buiten, desnoods onder een waterdichte parasol. Draag daarbij vrolijke zomerkledij en roep, terwijl de ijsbloemen op je borst staan: -’ Ach het valt nu misschien een beetje tegen, maar we zitten in de bergen en dan weet je het nooit. Het weer kan binnen een half uur helemaal omslaan’.

Guadalest tijdens een fikse regenbui is heel leuk. Het is er dan een stuk minder druk en koffie met appeltaart staat binnen een minuut voor je op tafel, terwijl je er bij zonneschijn nog wel eens een lang weekeinde op moet wachten.

Trek wel de goede schoenen aan, want zoals Johan Cruyff al zei na de legendarische wedstrijd van Nederland-Duitsland.
-anders kom je nooit boven omdat je naar beneden glijdt en beneden zie je niet wat je boven ziet en dat merk je pas als je er niet bent geweest-
Roep regelmatig: -Ik heb vorige week een leuk tasje, schoenen, shirts etc. in Benidorm gezien.
Zet de gasten na dit verhaal op de bus naar B., leg de telefoon van de haak, knal de verwarming op 24, schakel het alarm uit en pak een goed boek.
Ga naar een grote stad (Valencia/Alicante). Daar regent het ook, maar je hebt meer kans dat je in een verwarmde zaak terecht komt. In een dorp is het kou lijden als je in de kroeg zit. Landelijk, met plaatselijke bevolking aan de drank en doorleefde koppen is alleen mooi boven de 25 graden. Of zoals Johan Cruyff zei na Ajax- Vitesse in 1970 - als er geen verwarming is merk je dat in de winter, andersom is het vaak te heet.-

Verzegel het gastenverblijf tot half juni en trek je er niets van aan als de vakantiegangers die dan langs komen zeggen,
-Wat een hitte!-
-Hoe houden jullie dat uit…-
-Van een regenbuitje zouden we wel opknappen.-

Mail me als je er niet uitkomt want voor de zomermaanden heb ik ook nog wel wat tips.

Rij en gast voorzichtig, denk aan mij.

Will

<< terug