Draadloos

Maandag

Er is iets mis met mijn telefoon. Ik heb zo'n draadloos ding waar je mee door het huis kunt lopen en dat is soms vreselijk makkelijk.
Als je bijvoorbeeld staat te strijken en iemand belt om te vragen of je op 24 juni volgend jaar een opening van een winkel wilt verrichten loop je eerst naar je werkkamer om de telefoon op te nemen, dan ga je naar beneden om je agenda te pakken, je doet de deur goed achter je dicht omdat de kat anders naar boven loopt en dat mag niet meer sinds hij 'het' een keer op mijn dekbed heeft gedaan, je rent weer naar de telefoon met die open agenda in je hand en als je daar dan vijf minuten later bent gearriveerd omdat er net iemand met de collectebus voor de voordeur stond, heeft de andere kant opgehangen. Weg vette schnabbel. Vandaar dus zo'n draadloos geval.
In het hele huis bereikbaar.
Sinds kort hoor ik allerlei mensen door de telefoon conversaties met elkaar houden. Niet dat ik ze duidelijk kan verstaan, maar af en toe vang in een woord op en dan begint het weer vreselijk te kraken en dat is heel lastig want af en toe kan ik degene die mij belt niet volgen .
Bij toeval ontdekte ik dat ik geen last van die storing heb als ik op het toilet ga zitten, dan wel staan. Het is een noodoplossing die wel aardig werkt, maar als je een huis vol visite hebt, komt het behoorlijk geheimzinnig over. Bovendien ben ik al twee optredens kwijt geraakt omdat ik naar de storingsvrije plek wilde gaan toen er iemand anders op zat die daar de gebruikelijke dingen deed en ik met geen mogelijkheid kon verstaan wat de opbellers riepen.
Morgen toch maar eens kijken of er geen andere oplossing voor dit probleem is.

Dinsdag

Het zou kunnen liggen aan de schotelantenne op mijn dak, de computer, de magnetron of een zendamateur die bij mij in de buurt zijn hobby met volle kracht beoefend.
'Er is weinig aan te doen' zei een deskundige op dit gebied.'Tenzij je de stekkers van alle apparaten er uit trekt en dan kan ik je nog geen garantie geven dat het mankement is opgelost.'
Ik heb vanavond de proef op de som genomen, maar ik heb nog steeds dezelfde storing.

Woensdag

Toen ik Adje Bouman confronteerde met mijn probleem, had hij meteen een geweldige oplossing.
Er staat nu een klein schrijftafeltje met burolamp in het toilet en als ik een lang gesprek heb kan ik de tafel zo verschuiven dat ik nog comfortabel kan zitten ook. Iedereen moet nu wel boven op de badkamer zijn grote en kleine boodschappen doen, en dat kan vervelend zijn als je je tanden wilt poetsen nadat er door iemand anders handelingen zijn verricht waarvan altijd wel iets blijft hangen, maar zaken gaan voor het luchtje.

Donderdag

Mijn werkkamer is toch wat aan de kleine kant. Mijn boekhouder belde net op en toen ik gewapend met drie ordners achter het schrijftafeltje zat, raakte ik per ongeluk de knop van de stortbak aan.
Ik heb alle zeilen bij moeten zetten om de brave man er van te overtuigen dat het geluid geen uiting was van mijn minachting over zijn werk. Ik weet niet of me dat helemaal is gelukt want volgens mij bleef hij vinden dat er een luchtje aan zat.

Vrijdag

We moesten naar een feestje, we hadden chili con carne gegeten en dat heeft bij mij deur dicht gedaan. Ik wilde snel nog even onder de douche en toen ik de badkamer in kwam, viel ik op weg naar de cabine bijna flauw. Er was duidelijk iemand vlak voor mij in het vertrek geweest die heel andere werkzaamheden had verricht. Met mond op mond beademing ben ik weer op de been gebracht, maar ik heb de hele avond last van duizelingen gehad en nauwelijks gedanst en als een zoutzak aan de bar gehangen.
Mijn reputatie van lolbroek heeft een behoorlijke deuk opgelopen en ik moet maatregelen nemen.

Zaterdag

Het toilet is leeg, de draadloze telefoon ligt op zolder en het oude toestel -met -snoer staat weer op zijn plaats.
Mijn gezondheid is belangrijker dan de moderne techniek. Ik laat me niet meer opjagen dat is slecht voor de stoelgang.

Rij en draadloos voorzichtig, denk aan mij

Een paar dagen nadat deze column in het Veronicablad verscheen, werd ik gebeld door een aardige mijnheer van de firma Koning en Hartman die beweerde dat zij de beste draadlozen hadden die in Nederland te verkrijgen zijn.
'De Dancall 5000 heeft een zendbereik van 800 meter, is zo klein dat-ie in je binnenzak past en is beveiligd zodat niemand je kan afluisteren. Hij heeft een geheugen voor 20 nummers, een notitieboek voor het noteren van telefoonnummers tijdens een gesprek, een intercom en een display die cijfers en symbolen weergeeft. Lijkt je dat wat?'
Een paar dagen later lag mijn Dancall 5000 thuis en wat die mijnheer mij had verteld, klopte precies. Hij werkt storingvrij in het hele huis en alles zit er op en er aan .Alleen de secretaressefunctie gebruik ik niet, omdat ik bang ben dat ik dan mijn vrouw in loondienst moet nemen

Rij en Dancall voorzichtig, denk aan mij

Will

<< terug