Chip

Maandag

Ik heb net van een vriendje zo'n mooi plat doosje gekregen waar je telefoonnummers in kunt tikken. Je hebt dan geen agenda meer nodig en je hoeft alleen nog maar op een knopje te drukken met de eerste twee letters van de persoon die je wilt bellen en voor je het weet staat zijn nummer op het schermpje.
Verder kun je er mee rekenen en is het mogelijk kleine notities te maken.
Je hebt er geen cursus voor nodig en de gebruiksaanwijzingen zijn in het Japans, Frans en Engels.
Ik heb inmiddels de eerste dertig namen met nummers in de wondermachine getikt en ga tevreden slapen.

Dinsdag

Het werkt perfect. Ik moest Adje Bouman hebben en nadat ik BO had ingetikt, verscheen zijn telefoonnummer. Hij was helaas niet thuis maar daar kan het doosje niets aan doen. Net voor het slapen gaan heb ik er nog twintig nieuwe namen ingeknald en de eerste aantekeningen gemaakt in de elektronische agenda. Over een paar dagen kan ik lezen en schrijven met dat ding. Het lukt me alleen niet om de juiste tijd op het beeldscherm te krijgen want ik blijf steeds steken in het jaar tweeduizendvijftien. Pasen valt dan trouwens vroeg.

Woensdag

Hij zit nu bijna vol. Op de zaak worden ze gek van me want iedere vrije minuut ben ik bezig met mijn wonderdoosje. Tweederde van de adressen die ik in mijn agenda heb staan zitten nu keurig in de chips .
Om twaalf uur ging hij piepen. Dat was een test want als je een belangrijke afspraak hebt en je wilt die niet vergeten kun je dat doormiddel van een alarmsignaal tot je laten komen. Ik heb dan een radio-uitzending en die vergeet ik niet, maar als proef was het dik voor elkaar,
Om kwart over twaalf ging hij weer af en dat was minder prettig omdat het gebeurde toen de microfoon open stond. De technicus dacht dat het brandalarm afging en rolde meteen een slang uit. Voordat er water uitkwam kon ik mijn doosje het zwijgen opleggen door het batterijtje te verwijderen In de gebruiksaanwijzing staat dat je bij het eerste piepje iets moet indrukken omdat er anders ieder kwartier een herhaling volgt. Ik kon dat knopje niet zo gauw vinden en dat is achteraf heel jammer want alle adressen zijn nu verdwenen en ik moet helemaal opnieuw beginnen.

Donderdag

Vannacht tot drie uur bezig geweest om de elektronische zakagenda weer te vullen met namen en nummers.
Voor de zekerheid het boekje nog maar even doorgekeken waar precies in staat wat je allemaal moet doen in geval van nood.
Het boekje blijkt van een ander model te zijn en knopjes die er bij mij wel opzitten, staan nergens beschreven.
Mijn vriend zal wel weer een of ander goedkoop handeltje hebben geregeld. Achteraf is het heel vreemd dat hij mij zo'n ding heeft gegeven. Ik was niet eens jarig... En waarom krijg ik steeds zijn antwoordapparaat als ik hem bel?

Vrijdag

Was ik maar niet zo nieuwsgierig.
Ik heb net een onbekend knopje ingedrukt en zag alle namen en telefoonnummers in een flits voorbij komen. Het kreng is dus weer leeg. Om mijn woede te bekoelen heb ik verschrikkelijke dingen op het antwoordapparaat van de goede gever ingesproken. Als hij de boodschap in een weemoedige bui hoort gaat hij emigreren naar Nieuw Zeeland of stort hij zich in de bejaardenzorg.
Ik ga het nog een keer proberen en als het dan weer mislukt leg ik het doosje onder een wiel van mijn auto en rij er lallend overheen.

Zaterdag

Ik ben tot vijf uur vanmiddag bezig geweest, maar alles staat er in. Namen, telefoonnummers, verjaardagen, de hoogwaterstanden tot en met 1998, volle maan, het begin van de lente zomertijd, wintertijd de nummers van mijn bank, giro, paspoort, rijbewijs, sterrenbeeld, gemiddelde gebruik van de auto bij een snelheid van 120 kilometer en de kortste weg van Eemnes naar Harlingen.
Ik had besloten vandaag niet met mijn fikken aan een knopje te zitten maar toen de visite om elf uur 's avonds vroeg of ik een kleine demonstratie wilde geven, kon ik het niet laten.
'Wat betekent 'error'?' vroeg de blonde mevrouw vriendelijk.
Een minuut later deed een voorwiel zijn dodelijke werk.

Zondag

De afspraak die ik vandaag in mijn ouderwetse agenda had staan, piepte niet, maar was wel lekker.


Rij en chip voorzichtig, denk aan mij

Will

<< terug