Back in Time

Maandag

Voel ik me eindelijk thuis op Internet, lees ik in een blad dat ik aan de lopende band word bedonderd als ik via 'de elektronische toegangspoort der wereld ' een door mij besteld artikel willen betalen met mijn creditcard.
...Heb ik eindelijk een creditcard genomen omdat dat het middel is om zonder cash geld toch aankopen te doen...
Gelukkig ben ik in het bezit van een telefoon, het gemak van de twintigste eeuw, de ultimo verbinding met de medemens..., krijg ik na een stief kwartiertje een mevrouw aan de servicelijn a negentig cent per minuut, die niet begrijpt waar ik me druk over maak.

Dinsdag

Ik heb zwaar nagedacht over ons betalingsverkeer en verschillende relaties gevraagd of ze in de nabije toekomst handje contantje met mij willen afrekeningen nadat ik een kwitantie heb getekend voor ontvangst. Volgens mij is dat de enige manier om in de toekomst de wereld van list en bedrog, die via Internet en andere moderne technieken tot ons komt, te omzeilen.
Veertien dagen nadat men van mijn diensten gebruik heeft gemaakt, kom ik langs. Geld in de knip en wegwezen!

Woensdag

Wat een warrige nacht. Tegen drie uur werd ik nat van het zweet wakker omdat ik had gedroomd dat de bekend presentator Kraay Jr. , tijdens zijn verslag van het dominosteentjes gebeuren een wind liet die via de hoofdtribune een gat sloeg in de van steentjes opgebouwde molen die vervolgens de verkeerde kant op draaide waarna de zaal werd ontruimd omdat windkracht zeven
teveel was voor half gevulde wijnglazen en de luchtig gefrituurde bitterballen. Aangezien ik na dit drama de slaap niet meer kon vatten, heb ik in de keuken een briefje geschreven naar alle instellingen die via, een door mij getekende machtiging, het gewenste bedrag van mijn rekening mogen halen.
Dat gaat met ingang van 1 oktober aanstaande veranderen. Ik kom naar het loket... Of nog beter, kom het maar halen.

Donderdag

Ik weet niet wat ik heb, maar vannacht droomde ik dat de bekende journaallezeres Marga van P. een wind liet terwijl ze ons waarschuwde voor het gat in de ozonlaag dat ondanks het verbod op verkeerde spuitbussen groter wordt.
De weerman die naast haar stond,
schoot met zijn kop daar de kaart van Nederland en opeens waren er geen waddeneilanden meer. Ik hoorde hem nog net zeggen 'gaat-ie-lekker 'toen ik wakker werd.
Uiteraard was ik zo overstuur dat ik uit mijn bed ben gestapt en alle instellingen met mijn machtiging een tweede briefje geschreven waarin ik meedeel dat het ernst is met mijn voornemen!

Vrijdag

Drie opdrachtgevers weigeren handje contantje te betalen. Een en ander past niet in hun strategie .'Als ze zo beginnen gaat mijn lokettheorie natuurlijk geheel de mist in ' riep ik vanmiddag in de kroeg tegen een kenner die ik alles had uitgelegd.
'Geef die man nog wat te drinken 'zei hij en rekende af met een creditcard.

Zaterdag

Ik ga maandag meteen naar de dokter want ik heb weer zo'n rotdroom gehad. Teeveepersoonlijkheid Henny H. bezocht tijdens een welverdiende vakantie een ezelsasiel op een warm eiland en liet een wind in het kantoortje van de oppasser. Terwijl het complete gebouw in zee verdween. hoorde ik H., vlak voordat ik wakker werd nog net roepen: 'Maakt niet uit. Als er maar een fotograaf aanwezig is.'

Rij en ziek voorzichtig, denk aan mij

Will

<< terug