Zondag

Ik heb vandaag een tennistoernooi gespeeld met een van mijn neefjes. Het is een jaarlijks terugkerend festijn bij ons op de club waarbij de jonkies een ouder persoon mogen uitzoeken die dan met de moed er wanhoop moet proberen met de jeugdige tennisser zoveel mogelijk punten bij elkaar te slaan.
De vorige keer ging dat niet zo goed maar mijn neefje en ik hadden afgesproken dat we dit jaar in zware training zouden gaan en minimaal de derde plaats moesten halen.
Dat is dus niet gelukt,maar we hebben wel vreselijk gelachen.
Ik kreeg tijdens de eerste wedstrijd een bal op mijn edele delen en een uur later een zelfde projectiel op mijn achterhoofd...Bovendien zijn we een na laatste geworden.
Ondanks alles heb ik beloofd dat ik nog steeds bij mijn neefje op zijn verjaardag kom, de CD 'Turn On The Bass' voor hem zal regelen een ansichtkaart naar hem stuur als ik weer eens in een vreemd land zit en ook dit jaar weer een partij kinderpostzegels van hem koop waar ik van mijn lang zal z'n leven niet doorheen kom. Zo gaat dat nou eenmaal in onze familie.

Maandag

De reacties op het teevee-programma Nederland Dierenland zijn geweldig .We doen in iedere uitzending een provincie aan en zo zie je een boel van Nederland. Het gevaar is wel dat je nooit meer op vakantie naar het buitenland gaat, want Nederland is verschrikkelijk mooi als je er maar oog voor hebt.
Ik was van plan mijn vakantie in Spanje te houden, maar ik ben inmiddels zwaar verliefd op Vlieland, Ameland, het gebied in het noorden van Groningen, een heleboel Friesland en nog meer Drenthe. Nu nog een regenpak dat, ademt, waterdicht is en een normale kleur heeft.

Dinsdag

Mijn kat Mozart vraagt zich al weken af waar ik mee bezig ben geweest als ik 's avonds thuis kom met grote klonten modder en originele koeienstront aan mijn schoenen.
Ik zet de stappers steeds keurig voor de deur omdat ik een lichte vloerbedekking heb en Mozart die meestal in de voortuin op mij zit te wachten duikt dan boven op de schoenen.
Ik heb net een ernstig gesprek met hem gehad en hem uitgelegd,dat ik vanwege mijn werkzaamheden bij Nederland Dierenland regelmatig door de weilanden moet lopen en dan krijg je dat .
Mozart was geheel opgelucht omdat hij dacht dat ik in het geniep een boerderijtje had betrokken waar ik hem niet als vaste bewoner wilde hebben.
Na mijn open gesprek met hem, heeft hij beloofd dat hij het nooit meer 'net naast' de kattenbak zal doen.

Woensdag

'Hoe werkt dat nou bij jullie?'vroeg een mijnheer naast me in het café.
'Hoe werkt wat?'zei ik verbaast
'Die plaatjes draaien' zei de heer
'Met een Cd-speler 'antwoordde ik.
'Ik bedoel hoe kom je er met zo'n plaatje tussen?'
'Je haalt hem uit het hoesje, je doet het klepje van de speler open, vervolgens doe je het plaatje er in, het klepje dicht en dan ligt -ie tussen het laserstraaltje en het dingetje dat het plaatje heel hard laat draaien. Makkelijk hè'
'Moet je er voor betalen?'
'Nee, die apparaten staan in de studio, maar voor die CD speler die bij mij thuis staat, heb ik wel een boel geld neergelegd.'
De man keek me aan en zei: 'Volgens mij snap je niet wat ik bedoel?'
'Jawel hoor', antwoordde ik 'Jij bent sinds twee weken manager van een zanger die heel goed is, zijn eerste plaatje heeft gemaakt en nu verwacht dat hij drie keer per dag op de radio te horen is. Omdat dat niet gebeurt, denk jij dat het in Hilversum een corrupte bende is waar je met flappen van duizend moet zwaaien om aan de bak te komen.'
'Maar waarom geef je dan steeds van die rare antwoorden?' vroeg hij.
Omdat ik meteen in de gaten had dat jij sinds twee weken manager bent van een zanger die heel goed is, zijn eerste plaatje heeft gemaakt en nu verwacht dat hij drie keer per dag...
Nou ja, laat maar...Neem wat te drinken van me en vertel me heel gedetailleerd hoe het met je schoonmoeder gaat,hoe vaak je je tanden poetst en wat je 's morgens op je boterhammetje doet.'

Rij en manager voorzichtig, denk aan mij

Will

<< terug