Sinds mijn herder (0) in de wonderbaarlijke wereld heeft meegespeeld als kuilhond is-ie niet meer te genieten. Normaal gesproken deed ik 's morgens de voordeur open waarna hij dan braaf naar buiten liep en daar zijn gedurende de nacht opgespaarde behoefte deed.
Bij slecht weer bleef ik dan binnen en probeerde door middel van wassen, scheren en tanden poetsen enigszins onder de mensen te komen.
De morgen na z'n teevee debuut kwam de regen met bakken naar beneden. Ik deed de voordeur open, bleef lekker binnen staan en wachtte tot mijn hond naar buiten zou lopen.
Hij ging naast me zitten en keek me vragend aan. "Kom op", riep ik. Naar buiten. Het baasje moet zijn tanden nog poetsen. Hij verroerde zich niet.
Twee minuten later kwamen we alletwee kletsnat binnen.
Hij had geplast en ik had een kou onder de leden.
Toen ik 's avonds thuis kwam zei mijn vrouw: "Ik begrijp niet wat er met die hond van ons aan de hand is. Hij heeft de hele dag voor de grote spiegel in de gang gezeten en af en toe deed hij net of hij een kuil aan het graven was".
Toen ik de gang in liep zat mijn hond met gekruiste voorpoten voor de spiegel en je zou zweren dat hij bezig was met een screentest als omroeper.

Tegen een uur of zeven stond hij op, liep naar zijn etensbak en bekeek die aandachtig. Ik had er zoals gebruikelijk wat hapklare brokjes in gedaan. Normaal gesproken eet hij ze met plezier op want de hond van Barry Hulshof is er tenslotte ook groot mee geworden. Die avond weigerde hij voor de eerste keer het eten uit blik en sindsdien lust mijnheer alleen nog vers hart. Van de week heb Ik voor de eerste keer heel voorzichtig de video opnames van de wonderbaarlijke wereld nog eens bekeken. Het geluid heel zacht en de deur van de kamer op slot, want stel je voor dat mijn hond het ook nog eens had gezien.
Ik weet bijna zeker dat-ie dan nooit meer in z'n mand zou willen slapen. En voor een eigen bed met bad hebben wij geen plaats in huis. Aldus naar waarheid opgetekend.
 

Rij en hond voorzichtig. Denk aan mij

Will

<< terug