STERRENSLAG

Ha die Medy,

Gisteren voor de zoveelste keer een artikel gelezen waarin je nog eens precies uit de doeken doet dat je het amusement wilt weren van de publieke schermen en... je blijft maar zeuren over het programma Sterrenslag .
Nou kan ik enigszins begrijpen dat je een beetje de pest in hebt omdat ze jou daar nooit voor hebben gevraagd, maar lieve meid ik heb daar tig keer aan mee gedaan en helaas heb je een totaal verkeerd beeld van dit programma.
Het is namelijk geen amusement, het is opbouwen van langdurige relaties, zoals jullie dat in politiek Den Haag in achterkamertjes maar al te vaak doen.
Ik geef toe, de eerste sterrenslag die in de sneeuw werd gehouden, had niet zoveel om het lijf.
Joan Haanappel kreeg binnen vijf minuten een whiplash, scheidsrechter Anton Geesing bleek inderdaad een vreselijke eikel te zijn en Rudy Falkenhagen een topper als het om stoere verhalen ging.
De Nederlandse roddelpers zoop net zo veel als de artiesten, we zongen een kerstlied in een arrenslee die van dan berg afgleed, Willeke Alberti stapte nog uit de bus in Munchen omdat ze daar met Niet Seuren Lerby woonde en Keessie Verkerk deed op de terugweg een aantal onthullingen over schaatskampioenschappen waar we allen stil van werden.
Sterrenslag in de sneeuw. Wat een feest.
Het programma was een geweldig succes en de AVRO, in die dagen nooit bevreesd voor spraakmakende vernieuwingen, besloot een team politici toe te voegen aan het spektakel. De beste zet van een omroep in de laatste vijftig jaar.
Tweede-Kamerleden in sporttenue en badpak!
Bedenk het maar.
Door de modder, de branding, hangend aan een touw boven een leeuwenkuil, hijgend op een racefiets of helemaal verkeerd in een kano.
Opeens gewone mensen.
En dan heb ik het helemaal nog niet over alles wat er ‘s avonds aan de bar van het hotel gebeurde.
Wat zijn die parlementariërs dan opeens lolbroeken, die doorzakken en precies dezelfde wartaal spreken als Nederlandse burgers.
En wat is het dan leuk als je samen met Hans Dijkstal een partijtje saxofoon speelt terwijl je helemaal niet zo’n VVD fan ben ,of een pilsje pakt met Annemarie Jorritsma die verstand van politiek heeft, maar ook van drinken .
Die hele sterrenslag die jij nu wilt verbieden was veel meer dan de wedstrijden op de dag .
Het was het feest der verbroedering, ‘s avonds aan de bar! Soms ging dat wel eens te ver, maar waar gefeest wordt vallen one night spaanders.
Gelukkig was er ’s morgens altijd de therapeut G.M. die ons met zware middelen weer op de been bracht, zodat we ons de hele dag vol overgave in de strijd konden storten .
Vol trots kijk ik nog steeds naar de beker die ik als teamcaptain heb gewonnen in het zuiden des lands.
Volgens mij moet je daarom Sterrenslag als een medisch programma kwalificeren want het is me nog steeds een raadsel hoe we met behulp van een pilletje hebben gewonnen na zo’n dolle nacht.

Rij en cultuur voorzichtig, denk aan mij,

Will

<< terug